wijn08-favoriet-vino-gross.jpg

Wijn & Spijs

Michael Gross van Vino Gross, Slovenië

Zindering
Foodprogramma

Alois Gross, wijnmaker in de Südsteiermark, kreeg in 2003 het aanbod om een huisje met wijngaarden te kopen in het zestig kilometer verderop gelegen Sloveense wijndorp Gorca. Hij aarzelde aanvankelijk, want bij hem was het potentieel van deze wijnregio net zo onbekend als bij vele anderen buiten Slovenië. De familie Gross, die al jarenlang een reputatie heeft op het gebied van Steierische wijnen uit Oostenrijk, besloot in 2005 toch de grens over te steken en maakt sindsdien fantastische wijnen in Slovenië. Eigenaar Michael Gross introduceert ons zijn prijswinnende witte wijnen. 

• overzicht: acht keer Wijn & Spijs

www.vinogross.com, www.margaretwines.com

  • Wijn & Spijs

    Een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avonden is dat we de gerechten volledig aanpassen aan de wijnen. Ga aan de hand van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van locals.
    In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie een gerenommeerde wijnmaker uit een ander gebied uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij jou aan tafel. Om er alles over te vertellen én samen te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten. Smaken uit de streek, vaak met een verrassende twist van Zindering.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!