wijn05-favoriet-Chateau-Mourgues-du-Gres-Gedekte-tafel-met-hapjes-en-wijnen.jpg

“Sine Sole Nihil” staat er op de 17e eeuwse zonnewijzer die een van de muren en de etiketten van het pittoreske Château Mourgues du Grès siert. Oftewel “niets zonder de zon”. En die zon, die schijnt in Grès volop. De droge Mistral zorgt bovendien voor voldoende verkoeling op dit chateau in het zuidwesten van de Rhône. Hier wordt biologisch gewerkt, al jarenlang. Eigenaren François en Anne Collard onderhouden dit schitterende wijngoed met passie, vakmanschap en vooral veel respect voor de natuur. Ook in de vinificatie kelder mag de natuur haar werk doen. Zo worden de wijnen bijvoorbeeld nauwelijks gefiltreerd en wordt er nauwelijks sulfiet gebruikt.

• overzicht: acht keer Wijn & Spijs

credits
www.mourguesdugres.com, www.margaretwines.com

  • Wijn & Spijs

    Een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avonden is dat we de gerechten volledig aanpassen aan de wijnen. Ga aan de hand van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van locals.
    In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie een gerenommeerde wijnmaker uit een ander gebied uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij jou aan tafel. Om er alles over te vertellen én samen te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten. Smaken uit de streek, vaak met een verrassende twist van Zindering.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.