hun2.jpg

Wijn & Spijs

H. Lun

Zindering
Foodprogramma

De Noord-Italiaanse wijnregio Alto Adige, ook wel Südtirol genoemd, ligt tegen de Oostenrijkse grens in de Dolomieten. De belangrijkste stad is Bolzano. Een kleine twintig kilometer zuidelijker ligt het dorpje Egna waar al sinds 1840 het wijnbedrijf H. Lun (lun.it) is gevestigd, een van de oudste wijnbedrijven uit de regio.

De druivenstokken staan op steile berghellingen op een arme bodem, en zijn moeilijk te bewerken. Veel werk moet hierdoor met de hand gedaan worden. Gelukkig kent het klimaat veel zonne-uren (ruim 1.800 per jaar) en een gemiddelde temperatuur van 18° Celsius. Niet alleen gunstig voor de druivenstok maar ook voor de wijnmaker en zijn team! Directeur Oscar Lorandi komt vertellen over deze prachtige wijnen. 

• overzicht: acht keer Wijn & Spijs

credits
www.lun.it, www.margaretwines.com

  • Wijn & Spijs

    Een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avonden is dat we de gerechten volledig aanpassen aan de wijnen. Ga aan de hand van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van locals.
    In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie een gerenommeerde wijnmaker uit een ander gebied uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij jou aan tafel. Om er alles over te vertellen én samen te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten. Smaken uit de streek, vaak met een verrassende twist van Zindering.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!