wijn04-favoriet-collegrisio-ritratti.jpg (1)

De biologisch bewerkte wijngaarden van Azienda Collefrisio (collefrisio.it) liggen net ten zuiden van het stadje Pescara in het hart van de bekende Italiaanse wijnregio Abruzzo. Dit dynamische wijngoed is ongeveer 35 hectare groot, verdeeld over drie, dicht bij elkaar gelegen wijngaarden. Hier staan de Montepulciano, Trebbiano, Pecorino en Falanghina druiven.
Hoewel dit wijngoed pas aan het begin van deze eeuw werd opgericht, behoort het nu al tot de toppers van de streek. De pers is lyrisch over Azienda Collefrisio en haar wijnen. Een puike prestatie voor de zakenpartners Amedeo De Luca en Antonio Patricelli die samen dit avontuur begonnen zijn en nu naar Zindering komen. 

• overzicht: acht keer Wijn & Spijs

credits
www.collefrisio.it, www.margaretwines.com

  • Wijn & Spijs

    Een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avonden is dat we de gerechten volledig aanpassen aan de wijnen. Ga aan de hand van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van locals.
    In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie een gerenommeerde wijnmaker uit een ander gebied uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij jou aan tafel. Om er alles over te vertellen én samen te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten. Smaken uit de streek, vaak met een verrassende twist van Zindering.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!