wijn03-favoriet-house+with+flowering+peony.jpg

Wijn & Spijs

Pierre Ardoin van Château Cap. St. Martin

Zindering
Foodprogramma

Het twintig hectare grote Château Cap Saint-Martin ligt ongeveer vijftig kilometer boven Bordeaux. In 1990 nam Pierre Ardoin samen met zijn vrouw Béatrice dit wijngoed van zijn ouders over. Net als zijn ouders en grootouders maakt Pierre plezierige rode wijnen van Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. De wijngaarden liggen in de directe omgeving van het Château. De druivenstokken staan aangeplant op een ondergrond van klei en kalksteen. Van de hier geoogste druiven maakt Pierre op klassieke wijze heerlijk soepele rode Bordeaux wijnen. Op deze avond komt hij deze toegankelijke en smakelijke wijnen aan je schenken. 

• overzicht: acht keer Wijn & Spijs

credits
www.chateaucapsaintmartin.com, www.margaretwines.com

  • Wijn & Spijs

    Een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avonden is dat we de gerechten volledig aanpassen aan de wijnen. Ga aan de hand van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van locals.
    In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie een gerenommeerde wijnmaker uit een ander gebied uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij jou aan tafel. Om er alles over te vertellen én samen te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten. Smaken uit de streek, vaak met een verrassende twist van Zindering.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!