Vlafeest

Fabian Franciscus

Blauwe Zaal
Utrecht Comedy Week 2020 Cabaret

Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma Vlafeest gaat over hoe hij hier steeds beter mee heeft leren leven. “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen”. 

"Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen. Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”. 

• dit programma maakt deel uit van de Utrecht Comedy Week: bekijk hier de agenda!

credits
regie: Pieter Bouwman, www.fabianfranciscus.com

  • Winnaar van fameuze 'The Comedy Store' in London

    Fabian won in de fameuze 'The Comedy Store' in London een comedywedstrijd uit 35 deelnemers. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!