Under Pressure

Het Zuidelijk Toneel, BOG & Nineties Productions

Douwe Egbertszaal
Toneel

Grote-zaal-debuut van twee bange jongetjes

Groei is de norm. Stilstand de dood. Of in ieder geval de vergetelheid... Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit, doet niet mee. Terwijl de hele planeet op het randje van een burn-out hangt, beklimmen theatermakers Benjamin Moen en Yannick Noomen de grootste podia van Nederland om samen met toetsenist, componist en producer Niels Broos de tijdgeest te bezingen.

BOG. en Ninties maken met Under Pressure hun Grote Zaal debuut. Het mantra van eeuwige groei geldt immers ook voor carrières in het theater. Wees getuige van deze ietwat ijdele maar oprechte poging van twee jonge mannen om de druk van de ketel te halen door de vrijheid opnieuw uit te vinden, de mensheid te verlossen van het neoliberale nutsdenken en ondertussen zichzelf het firmament van theatergrootheden in te katapulteren. Of zij zich tijdens deze tour de force verslikken in de grootte van de zaal, hun zelfopgelegde ambities en hun wankele Westerse idealen, zal pas blijken op het podium.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
concept en spel: Benjamin Moen en Yannick Noomen, regie: Vincent Rietveld, tekstbijdragen: Sanne Vanderbruggen, m.m.v. Anne Maike Mertens, beeld: Mari Kanstad Johnsen, www.hzt.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!