Turks fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra e.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

Sensuele én ontroerende hommage aan ultiem liefdesverhaal.

'Turks Fruit' vertelt op typisch Wolkers’ rauwe, masculiene wijze van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. Erik en Olga worden op grootse wijze neergezet door hoofdrolspelers Chris Peters en Ali Zijlstra. De knappe toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal dat ook in deze tijd nog de vertwijfeling oproept die liefde, lust, trouw en ontrouw met zich mee kunnen brengen. 

de Nederlandse Toneeljury
'Turks Fruit' is door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd als één van de vijf beste grote zaal toneelvoorstellingen van dit seizoen. Uit het juryrapport: “ Een verrassend actuele voorstelling, die met humor en vaart gebracht wordt. Door meer invulling te geven aan de vrouwelijke personages, wordt het iconische boek van Jan Wolkers naar deze tijd gekanteld. Het is heel bijzonder dat zo’n bekend verhaal, door de slimme bewerking die een aantal accenten uitlicht en verschuift, zulk fris en verhelderd theater oplevert.”

credits
regie: Hanneke Braam, naar de roman van: Jan Wolkers, bewerking: Sophie Kassies, spel: Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper, foto: Annemieke van der Togt, www.hummelinckstuurman.nl 

 

 • Onstuimig liefdesspel

  - Trouw
 • Ali Zijlstra overtuigende Olga; onbevangen en gulzig

  - AD
 • Zijlstra en Peters verrassen en ontroeren

  - Parool
 • Fris en gewaagd

  - NRC

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!