Trojan Wars

Het Nationale Theater / HNT Jong

Douwe Egbertszaal
Toneel

Verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende kracht van oorlog

Voor ‘Trojan Wars’ wordt het theater omgetoverd tot festivalterrein, waar je getuige bent van een van de beroemdste oorlogen uit de geschiedenis. Een grote groep acteurs speelt een immense hoeveelheid personages en sleept je vijf uur lang mee in de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Net als in een Netflix-serie, maar dan recht voor je neus.

theaterspektakel
Schrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit de ‘Ilias’ van Homerus een theaterspektakel van nu, over vriendschap, verraad, wraak en liefde, terwijl regisseur Noël Fischer zich laat inspireren door ‘Lord of the Rings’ en ‘Game of Thrones’. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver ga je voor je ideaal? Wat doe je als je leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert? Een verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog. Tussendoor kun je eten en dansen en na afloop vieren we (hopelijk) de overwinning. 

De prijs is inclusief eten (op vegetarische basis, met glutenvrije opties) en een totaal 'experience' in de foyer. 

bekijk het filmpje van de eerste lezing
luister naar de podcast-teaser

credits
tekst: Peer Wittenbols, regie: Noël Fischer, spel: Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning e.v.a., foto: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong, www.hnt.nl

tips

Op vertoon van je entreebewijs kun je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV vervoer in de regio Utrecht.

gratis u-ov

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!