Verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende kracht van oorlog

‘Trojan Wars’ is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.  

moeder aller oorlogen 
‘Trojan Wars’ is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

totaal 'experience inclusief eten
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van 
Amaro Creative Industries. De prijs is inclusief eten op vegetarische basis en er wordt rekening gehouden met verschillende allergieën zoals: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. Bij het ontvangen van je eten kan je aangeven waarvoor je allergisch bent en krijg je een alternatief aangeboden.
Let op: Wanneer je een vorm van coeliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt, laat dit vooral van te voren weten via: allergie@hnt.nl.

bekijk het filmpje van de eerste lezing
luister naar de podcast-teaser

 • drie afleveringen bingewatchen

  aflevering 1. Happy Party
  Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks. 

  aflevering 2. Slagveld bij Troje  
  De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.  

  aflevering 3. Onderwereld 
  Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.  

 • credits

  tekst: Peer Wittenbols, regie: Noël Fischer, spel: Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning e.v.a., foto: Bowie Verschuuren, www.hnt.nl

Op vertoon van je entreebewijs kun je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV vervoer in de regio Utrecht.

gratis u-ov

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.