The Nation

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

Een dollemansrit door alle lagen van een op hol geslagen samenleving.

Pers en publiek waren laaiend enthousiast over deze meeslepende marathonvoorstelling. Daarom komt ‘The Nation’ terug! In vijf uur tijd zie je de zes afleveringen van deze actuele en geestige theaterthriller vol spannende cliffhangers. Je mag zelf bepalen waar je gaat zitten in de zaal of op het toneel, en tussendoor kun je iets eten of drinken. Het stuk begint met de verdwijning van de 11-jarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk. Er volgt een zoektocht langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen. Aangewakkerd door de media staat iedereen al snel lijnrecht tegenover elkaar en verdwijnt één vraag langzaam naar de achtergrond: waar is Ismaël? “Spannend, relevant en verslavend”, vond De Telegraaf (****1/2), “een van de belangrijkste theaterstukken van de afgelopen jaren” (Theaterkrant *****). Reprise.

maaltijdarrangement The Nation
Voor en tijdens The Nation kun je genieten van een heerlijk driegangenmenu. Het voorgerecht krijg je voorafgaand aan de voorstelling, het hoofd- en nagerecht in de pauzes. Bestel hiervoor de driegangen-dinerbon à €17,50. De driegangen-dinerbon is bestelbaar na het selecteren van een kaartje. De voorstelling duurt ruim vijf uur met twee pauzes van 20 minuten. Het gebruik van de dinerbon is daarom sterk aan te raden.

credits
tekst en regie: Eric de Vroedt, spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a., foto's: Sanne Peper, www.hnt.nl

Tips

Op vertoon van je entreebewijs kun je op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV vervoer in de regio Utrecht.

gratis u-ov

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.