The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht

Douwe Egbertszaal
Toneel

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in ‘The Great Gatsby’, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems, naar de wereldberoemde roman van F. Scott Fitzgerald. In een spectaculaire, muzikale droomwereld laat regisseur Servé Hermans zien hoe de steenrijke en mysterieuze oorlogsveteraan Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller en mooier te lijken voor zijn onbereikbare liefde Daisy. Maar er blijkt een grens te zijn aan de maakbaarheid van het leven.

neem een kijkje achter de schermen bij The Great Gatsby
• blijf op de hoogte via het facebookevenement

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: F. Scott Fitzgerald, bewerking: Jibbe Willems, regie: Servé Hermans, muzikale leiding: Elisabeth De Loore, componist: Kwinten Mordijck, sopraan: Lies Verholle, spel: Jeroen van Koningsbrugge, Kimberley Agyarko, Daan van Dijsseldonk, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, e.a., foto: Stephan Vanfleteren, www.toneelgroepmaastricht.nl

tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!