The future is now #6

Talent van het moment

Hele gebouw
Minifestival Cabaret Dans Muziek Muziektheater Toneel

‘The future is now’ is ons nieuwe minifestival, waarbij wij korte voorstellingen van jonge talentvolle makers op verrassende manieren tonen. Zo bleek de kantoortuin bijvoorbeeld een goede plek voor cabaret, werd er ‘geslowd’ in de Escherfoyer en kon je meebouwen aan een speeltuin voor volwassenen in de Zocherfoyer. De gangen van de keuken waren een goede ‘underground’-bar.

Het programma is altijd een creatieve mix tussen verschillende genres, waarbij ook ruimte is voor een drankje tussendoor. Wij zoeken elke editie naar nieuwe makers en uitdagingen en er is daarbij veel mogelijk. Laat je verbazen tijdens deze theatrale tour en kom de makers van de toekomst van dichtbij bekijken. Volg de vlag, je krijgt alle acts te zien.

Dit zijn de artiesten van deze editie: Tosca Knauf (dans), Klaas Prins (cabaret), Eva Bos (muziektheater) en Luuk Lenders (muziek).

credits
foto's: Dorien Hein

 • Klaas Prins – Maar nog niet helemaal

  Klaas was in de Action toen hij daar op een bordje las: ‘Be The Best Version Of Yourself’. Dat zag hij wel zitten, want hij wil alles eruit halen wat er in zit. In zijn voorstelling ‘Maar nog niet helemaal’ vraagt Klaas zich af of je de beste versie van jezelf kan worden en waarom we dat nog niet allemaal proberen. Hoe ver ben jij al?

  Klaas verrast je met zijn energieke humor en absurde wendingen. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas won de publieksprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival, werkt voor tv programma's als ‘Beste Kijkers’, ‘Ranking The Stars’ en ‘First Dates’ en was te zien bij ‘Hufterproef’ en als presentator bij Humor TV.

  bekijk de trailer

 • Eva Bos – Leven²

  'Leven²'
  Met 13 jaar zoenen, op haar 17e ontmaagd worden en met 23 jaar afstuderen. Op haar 24e samenwonen, met 25 trouwen en tussen de 26 en 30 jaar 3 kinderen krijgen. Eva wil het leven zo optimaal mogelijk leven. Sterker nog, daar heeft ze haar eigen formule voor geschreven. Zodat je het leven kan leven in het kwadraat. En dan houdt het leven zich niet aan haar formule. Eva’s broer krijgt een ernstig ongeluk en van de ene op de andere dag zet ze haar eigen leven stil, om te zorgen voor het zijne. Ze slaat haar pubertijd over en maakt haar relatie uit. Omdat ze nog iets in te halen heeft. ‘Leven²’ is een persoonlijke kleinkunstvoorstelling, zo persoonlijk dat het universeel wordt. 

  opkomend talent
  Eva is door het Delft Fringe Festival geselecteerd als één van de drie beste acts van het afgelopen seizoen, aangekondigd als ‘opkomend talent dat we in de gaten moeten houden’ en speelt met een ‘te gekke band’. Bestaande uit een contrabassist, violiste, toetsenist en Eva zelf, die de ukelele en gitaar bespeelt, de verhalen vertelt, zingt en 29 jaar is. Eva is ontwapenend met bovenal prachtige liedjes.

  credits
  toetsen: Sander Bos, contrabas: Jory de Kort, viool: Jet Verkade, tekst, spel, zang, gitaar & ukelele: Eva Bos, coach: Hanneke Braam, www.evaspeelt.nl 

 • Luuk Lenders - Bellen en het Beest

  Luuk Lenders (32) uit Utrecht staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, avontuurlijke accordeonspel, shruti-box, mini-mondharmonica's, pingpongballen, voetenpercussie, bellen en... het beest! Hij speelt niet alleen instrumenten uit alle windstreken, hij speelt ze soms ook allemaal tegelijkertijd! Met zijn bonte instrumentenverzameling reist Luuk naar grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Zo speelt Luuk op festivals, kunstevenementen, in theaters en... ook op een héél bijzondere plek in het gebouw van Stadsschouwburg Utrecht.

  www.luuklenders.com

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.