The future is now #5

Talent van het moment

Hele gebouw
Minifestival Cabaret Dans Toneel

‘The future is now’ is ons nieuwe minifestival, waarbij wij korte voorstellingen van jonge talentvolle makers op verrassende manieren tonen. Zo bleek de kantoortuin bijvoorbeeld een goede plek voor cabaret, werd er ‘geslowd’ in de Escherfoyer en kon je meebouwen aan een speeltuin voor volwassenen in de Zocherfoyer. De gangen van de keuken waren een goede ‘underground’-bar.

Het programma is altijd een creatieve mix tussen verschillende genres, waarbij ook ruimte is voor een drankje tussendoor. Wij zoeken elke editie naar nieuwe makers en uitdagingen en er is daarbij veel mogelijk. Laat je verbazen tijdens deze theatrale tour en kom de makers van de toekomst van dichtbij bekijken. Volg de vlag, je krijgt alle acts te zien.  

• blijf op de hoogte via het facebookevenement
• overzicht data minifestival: The future is now  

foto: Dorien Hein

 • Optica – Lieke van der Vegt

  Ik kijk naar het donker, alsof het een kleur is.

  ‘Optica’ is een virtuele (beeldende) ervaring waarbij Lieke de afstand tot haar publiek onderzoekt. Op een interactieve vloer verlegt ze de focus van haar toeschouwers naar verschillende zintuigen. Om samen een nieuwe werkelijkheid te ontdekken.

  Als beginnend theatermaker en performer balanceert Lieke graag op de grens tussen ervaringstheater en beeldende kunst. Ze werkt vanuit een verlangen om de toeschouwer een virtuoze ervaring mee te geven in thema’s die gaan over ‘het menselijke’, dat wat we voelen en ervaren. Dat wat echt is. Ze maakt zowel theatraal als museaal werk. ‘De mens’ staat daarbij centraal.  

  credits
  concept: Lieke van der Vegt, spel: Marthe Koning en Lieke van der Vegt, met dan aan: Alexandra Broeder, Hélène Vrijdag, www.liekevdvegt.nl

 • De maakbare man – Tiemen Smit

  Tiemen zoekt naar zijn mannelijkheid. Omdat hij is opgegroeid in een nuchter dorp en typisch christelijk gezin, leek het antwoord op deze vraag niet ver weg te zijn. Totdat die wereld steeds meer begon te knellen. Hij vertrok naar een cabaretopleiding in de stad, verliet de kerk en kwam uit de kast. Maar als je weet wat je in elk geval niet bent, wat ben je dan nog wel? Tiemen legt zichzelf langs de meetlat der mannelijkheid en stelt de vraag: ‘Welke man ben ik?’.

 • Red – Cheroney Pelupessy

  Volgens een Japanse legende is elke persoon met een onzichtbare rode draad verbonden met een ander, zij zijn voorbestemd om elkaar te ontmoeten. Ongeacht tijd, plaats of toestand. Een draad die buigt, maar nooit breekt. Het onafwendbare lot. ‘Red’ is een soloperformance van Cheroney. Verbonden aan een rode draad die zich door de ruimte bevindt. Het is een zoektocht naar het einde/waar het eindigt.

  “Je trekt de deur achter je dicht. Muziek heeft plaatsgemaakt voor oorverdovende stilte. Ik blijf achter tussen de ruïnes van onze vervlogen liefde. Verankerd in mijn hart, in mijn huis.  Je kus is nog voelbaar op mijn huid. De woorden van je brieven galmen door mijn gedachten. Verlies van ons. Afscheid van toekomstige beloftes en avonturen. Wij samen. Kunst. Droombeelden ebben weg. Ik kan niet meer dan toekijken. Ik stel mezelf de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Een liefde zo sterk in haar fundament. De waarheid zal ik ontleden met een versplinterd hart. De ontrafeling begint. Een voortdurende bevraging van de mythe. Zelfliefde een spiegel voorhouden. Een onomkeerbaar proces. Intuïtie is mijn gids terwijl de rode draad aan mij trekt. Laat ik me leiden door deze verbondenheid? Of was dit niet meer dan een kosmische botsing. Voorbestemd om weer op te gaan in de nachtelijke hemel.“

tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!