0960-Het Nationale Theater - The Children (Gordon Meuleman) 3.jpg

The children

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

De jonge Engelse Lucy Kirkwood schreef met ‘The children’ een internationale theaterhit over het klimaatprobleem. Hazel en Robin worden geëvacueerd na een ramp met de kerncentrale, waar ze ooit werkten als kernfysici. Dan staat plotseling oud-collega Rose voor de deur met een verpletterend voorstel. Kirkwoods grimmige en grappige conversatiestuk roept herinneringen op aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl. Een verhaal met vlijmscherpe dialogen dat het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen?

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: Lucy Kirkwood, regie: Eric de Vroedt, spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta, foto: Gordon Meuleman, www.hnt.nl

bij je bezoek

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!