The children

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit ‘The Children’ van de jonge auteur Lucy Kirkwood naar Nederland. In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe levensfase. Maar na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat  hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

welke wereld laten we na 
De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: 'The Children' belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?”  

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: Lucy Kirkwood, vertaling: Rik van den Bos, regie: Eric de Vroedt, spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta, foto: Gordon Meuleman, www.hnt.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!