The Battle

Introdans

Douwe Egbertszaal
Dans

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond, een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelt Introdans een programma samen rond de universele thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. ‘The Battle’ opent met werk van – what’s in a name – de Amerikaan Robert Battle en sluit af met werk van José Limón, een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans. Daarnaast presenteert Introdans met trots nieuw werk van Cayetano Soto en Sidi Larbi Cherkaoui.

Robert Battle: The Hunt
Cayetano Soto: Nieuwe creatie
Sidi Larbi Cherkaoui: Qutb
José Limón: Missa Brevis

inleiding
Inleiders Truus Tullemans en Thérèse Laurant zijn hun hele werkzame leven actief geweest in de danswereld, bij diverse gezelschappen. Truus was een van de pioniers van Introdans en werkte daarna 35 jaar als docente aan de Dansacademie in Arnhem. Thérèse was 33 jaar verbonden aan het voormalige Internationaal Danstheater. Zij vertellen over de choreografen, het werkproces in de studio en over het leven van de dansers. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
foto: Pieter Henket, www.introdans.nl

 • language no problem - read more

  Robert Battle: The Hunt
  Cayetano Soto: Nieuwe creatie
  Sidi Larbi Cherkaoui: Qutb
  José Limón: Missa Brevis

  In 2019 we commemorate the 75th anniversary of the Battle of Arnhem, a memorable moment in the history of the Netherlands. As a tribute to this battle Introdans has created a programme around universal themes such as struggle, strength, energy, and extremities. ‘The Battle’ opens with a choreography by – coincidence? – American Robert Battle and closes with work of José Limón, one of the Grand Masters of American modern dance. Introdans is also proud to present new work by Cayetano Soto and Sidi Larbi Cherkaoui.

  credits
  photo: Pieter Henket, www.introdans.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!