0640-Het Nationale Theater - Sexual Healing (Gordon Meuleman) 1.jpg

Sexual healing

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

Soms heb je helemaal niet door dat je gered moet worden

Een volstrekt uit elkaar gegroeid Nederlands gezin heeft zich op het Franse platteland weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban en wil door hem bezeten worden. Ooit vertrok het gezin letterlijk, nu vertrekken ze pas echt.

het lef om alles achter je te laten
“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven,” vertelt regisseur Jeroen De Man. “Mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.”

• acteurs Bram Suijker, Ariane Schluter en Mark Kraan zijn genomineerd voor de VSCD Toneelprijzen
• vanaf 19.00 uur is er in de Hekmanfoyer een audiovisuele minitentoonstelling

credits
tekst: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, regie: Jeroen De Man, spel: Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker, Romana Vrede, Mariana Aparicio Torres, Mark Kraan en Ariane Schluter, foto: Gordon Meuleman, www.hnt.nl

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!