1660-Keyvisual Poker Web 2000x1417.jpg

Poker

Raymi Sambo maakt

Blauwe Zaal
Toneel

Henry, Philip, Chico en Jackson, zijn vier succesvolle mannen met hoge posities en ogenschijnlijk ideale gezinnen. Elke vrijdag komen ze bij elkaar om een potje te pokeren.  Tijdens deze pokeravond vallen de maskers af en kunnen de mannen helemaal zichzelf zijn: in hun eigen, veilige omgeving hebben ze gemeenschap met elkaar, ver weg van de wereld waarin ze niet kunnen zijn wie ze willen zijn, waarin jezelf zijn betekent dat je alles kwijt kan raken wat je dierbaar is.

Op een dag deelt één van de mannen mee dat hij besmet blijkt met het gevaarlijke Hepatitus B-virus. In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen in flashbacks voorbijtrekken en proberen we erachter te komen wie de bom onder hun ‘pokerspel’ heeft gelegd. ‘Poker’ vertelt over hechte vriendschap, verwachtingen, vertrouwen en achterdocht, over sluimerende angsten, ontmaskering en over het belang jezelf te kunnen zijn.

credits
tekst: Esther Duysker, regie: Raymi Sambo, dramaturgie: Gerardjan Rijnders, toneelbeeld: Allard Derksen, www.raymisambomaakt.com

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!