2220-Het Nationale Theater - Othello (Robin de Puy).jpg

Othello

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Dat is de centrale vraag in Daria Bukvić’ eigenzinnige bewerking van Shakespeares ‘Othello’. Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is allesverzengend. Hij prent Othello in het hoofd dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is. In Bukvić’ ‘Othello’ staat racisme centraal en krijgen ook vrouwen een steviger stem. “Gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend.” (de Volkskrant ****)

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

toegankelijk voor mensen met een visuele beperking
De voorstelling wordt gespeeld met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Kaarten hiervoor kunnen telefonisch worden besteld bij de kassa: 030-2302023.

credits
tekst: William Shakespeare, vertaling/bewerking: Esther Duysker, regie en bewerking: Daria Bukvić, spel: Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Melody Klaver, Charlie Dagelet Martijn Nieuwerf e.a., foto: Robin de Puy, www.hnt.nl

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!