Orestes in Mosul (c) Michiel Devijver.jpg
Orestes in Mosul3 (c) Michiel Devijver.jpg
Orestes in Mosul2 (c) Michiel Devijver.jpg

Orestes in Mosul

NTGent

Douwe Egbertszaal
Toneel

"Orestes in mosul is een nieuwe maatstaf voor moderne bewerkingen van klassieke teksten." - NRC ****

In de ‘Oresteia’, een van de grootste tragedies ooit geschreven, verving Aeschylos het beginsel van de bloedwraak door een principe van rechtspraak, integratie en verzoening. Regisseur Milo Rau: 'Onze ‘Orestes in Mosul’ is bij wijze van spreken een poging om een porceleinen vaas over een mijnenveld te dragen.'  In het voorjaar van 2019 reisden Rau en zijn crew naar Mosul, een van de grote steden in de frontlinie van het kalifaat, om aldaar onderzoek te doen en opnames te maken. ‘Orestes in Mosul’ wordt gespeeld door een gemengd ensemble van Europese en Irakese acteurs.

bekijk de trailer
aanbevolen door SPRING

inleiding
Een medewerker van NTGent vertelt je meer over de thematische achtergrond en het maakproces van deze voorstelling. Je krijgt interessante weetjes, dramaturgische kennis en je kan vragen stellen. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Milo Rau, film: Daniel Demoustier en Moritz von Dungern, spel: Duraid Abbas Ghaieb, Susana Abdul Majid, Elsie de Brauw, Joke Emmers, Risto Kübar, Johan Leysen, Bert Luppes en Marijke Pinoy, foto: Michiel Devijver, www.ntgent.be

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!