Oedipus

Internationaal Theater Amsterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

"Briljante regie van Robert Icke."- NRC ****

Robert Icke schreef en regisseerde een eigentijdse bewerking van de perfecte tragedie ‘Koning Oedipus’. Het is de avond van de verkiezingen. Oedipus staat op het punt een gigantische overwinning te boeken en moet het land naar een nieuwe toekomst leiden. Als hij de waarheid over de dood van zijn voorganger wil onderzoeken, graaft hij echter zijn eigen graf. Marieke Heebink werd voor haar rol van Jokaste genomineerd voor de Theo d’Or 2018. 

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
naar: Sophocles, regie & bewerking: Robert Icke, scenografie: Hildegard Bechtler, spel: Bart Bijnens, Violet Braeckman, Hélène Devos, Aus Greidanus jr., Fred Goessens, Marieke Heebink, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Frieda Pittoors en Harm Duco Schut en Alexander Elmecky, foto: Jan Versweyveld, www.ita.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!