Mevr. Ophelia tableaus 2.jpg

Mevr. Ophelia

Ophelia, ooit voorbestemd om een beroemd actrice te worden, komt wel in het theater terecht maar als souffleuse. Als het theater waar ze werkt moet sluiten staat ze op straat. Dan verschijnt er een schaduw die, gek genoeg bij niemand hoort. Ophelia besluit de schaduw mee naar huis te nemen. Al snel kloppen er meer losse schaduwen bij haar aan. Ze mogen allemaal blijven, maar overdag moeten ze in haar handtas, want Ophelia wil niet te erg opvallen. ’s Avonds gaan ze los en spelen ze de prachtigste verhalen. Tot Ophelia op een dag een wel hele grote schaduw ontmoet... De voorstelling is geschikt voor 8 jaar en ouder.

internationale hit
Mevr. Ophelia is gebaseerd op het boek 'Ophelia’s Schimmentheater' van de wereldberoemde schrijver Michael Ende. De voorstelling wordt met veel bravoure, karton, muziek en schaduwen verteld door Maurits van den Berg en Mirthe Klieverik, die alle rollen vertolken. 'Mevr. Ophelia' is een internationale hit en reisde al de hele wereld over. Mevr. Ophelia ontving een Zilveren Krekel  (voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie) en werd in Australië genomineerd voor de prestigieuze Helpmann Award.

credits
concept & regie Ramses Graus, eindregie: Monique Corvers, spel Maurits van den Berg en Mirthe Klieverik, muziek & soundscape Gábor Tarján, toneelbeeld Joris van Oosterwijk

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.