Meet Lonneke van Leth afbeelding.jpg
CORE_Vincent de Kooker.jpg
HOPPER_Vincent de Kooker.jpg

Meet Lonneke van Leth

Lonneke van Leth

Blauwe Zaal
Nationaal Theaterweekend Dans

Choreografe Lonneke van Leth toont haar vele gezichten tijdens dit programma, waarin je drie werken van haar kunt zien: Hopper, Core en De grote Olympische Spelshow. Haar beeldende dansstijl, de humor en haar down-to-earth-houding zorgen voor een persoonlijke en verrassende avond, waarin ze aan de hand van anekdotes vertelt over haar inspiratiebronnen. 

Hopper
In het werk 'Morning sun' van realist Edward Hopper zit een vrouw op een bed en kijkt naar buiten. De zon schijnt op haar gezicht, haar armen losjes over haar benen geslagen. Waar denkt zij aan? Is ze volmaakt gelukkig? Weet ze dat ze wordt geschilderd door haar man? Weet hij van haar andere liefde? Zit ze gevangen in deze relatie en hunkert ze naar vrijheid? In een choreografie voor drie dansers zoekt Lonneke van Leth naar antwoorden. De muziek is gecomponeerd door de Oekraïense Maxim Shalygin.

Core
‘Core’ is een korte choreografie gebaseerd op het verhaal van Jules Verne 'naar het middelpunt der aarde'. Onderweg wordt het reisgezelschap geconfronteerd met een veelheid aan gevaren die hen bedreigt. In 2018 maakte Lonneke van Leth in opdracht van de gemeente Den Haag deze choreografie voor de start van de bouw aan de Victory Boogie Woogietunnel in Den Haag, die in 2020 gerealiseerd zal moeten zijn. De choreografie wordt uitgevoerd door zes dansers op muziek van Maxim Shalygin. 

De Grote Olympische Spelshow 
In deze humoristische dansvoorstelling strijden vier stoere dansers tegen elkaar om een felbegeerde Olympische medaille. In de flitsend gemonteerde spelshow passeren dance battles en vragen over belangrijke momenten uit de Olympische sportgeschiedenis de revue. 

foto: Vincent de Kooker

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!