Muziek

Vier samen met Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui vijftig jaar Marokkaanse migratie! Een avond vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater en live muziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Nasrdin en Fadua dansen en zingen, vertellen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat. Marhaba! Welkom!

50 jaar Marokkaanse migratie
Mabrouk is een ode aan vijftig jaar Marokkaanse migratie. Initiatiefnemer Nasrdin Dchar: “Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop."

Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur foto’s en film door 50jaargastarbeiders in Utrecht
“Ze vroegen arbeidskrachten, er kwamen mensen”
Waaronder de vele gastarbeiders uit Marokko met hun families. Foto’s uit die tijd zijn voor en na de voorstelling te zien in de Zocherfoyer en in de Hekmanfoyer wordt er een filmpje vertoond. Op de website 50jaargastarbeidersutrecht.nl kunt u zien hoe het met deze gastarbeiders is gegaan en hoe zij het leven in de stad Utrecht hebben veranderd.

credits
spel: Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui, muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest, visuals: Bouba Dola, eindregie: Floris van Delft, www.stage-z.nl

  • mijlpaal

    14 Mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met Mabrouk vragen Dchar, El Akchaoui en het producerende huis van Theater Zuidplein aandacht voor deze mijlpaal. 

    Mabrouk is een initiatief van Nasrdin Dchar, ondersteund door Fadua El Akchaoui, en wordt geproduceerd door Stage-Z, het producerende huis van Theater Zuidplein. Stage-Z maakt voorstellingen van NU met en voor een grootstedelijk publiek.

    De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.