LGW - photo by Juri Hiensch.jpg
LGW (Irreversible Entanglements) - photo by Ben Houdijk.jpg

Le Guess Who?

Jenny Hval, Lasse Marhaug, Lolina e.v.a.

Hele gebouw
Le Guess Who? Muziek

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. De dertiende editie vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Utrecht. Gedurende vier dagen neemt het internationaal toonaangevende festival de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.

programma
Op zaterdag 9 november presenteert gastcurator van het festival Jenny Hval een deel van haar gecureerde programma in de Stadsschouwburg. De Noorse popartiest Jenny Hval voert op het festival haar nieuwe, multidisciplinaire performance ‘The Practice Of Love’ uit. Ze brengt haar nummers tot leven met een ensemble van experimentele musici, vocalisten, dansers en videokunstenaars afkomstig uit alle hoeken van de wereld, en laat zo haar blik op een nieuwe toekomst voor de popmuziek horen. 

Andere artiesten die deze avond in de Stadsschouwburg optreden zijn Lolina (Inga Copeland, Hype Williams), die een hybride mix van pop en techno maakt; filmmaker en -regissuer Zia Anger die ‘My First Film’ presenteert; de experimentele noise-artiest Lasse Marhaug en de Japanse geluidskunstenaar en muzikant Haco.

foto's: Juri Hiensch, Ben van Houdijk, meer informatie: www.leguesswho.com

  • eigenwijze popmuziek

    Le Guess Who? focust op artiesten die de grenzen van genres opzoeken én verleggen. Naast eigenwijze popmuziek wordt onder meer niet-westerse muziek, (free)jazz, avant-garde, folk, krautrock, psychedelica, drone, ambient en modern gecomponeerd gepresenteerd, met vooral veel mengvormen en kruisbestuivingen van deze genres.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!