La voix humaine

Internationaal Theater Amsterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

In ‘La voix humaine’ belt een vrouw met haar ex in een laatste poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. Geleidelijk groeit bij haar het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen. “Halina Reijn koppelt in haar rijke, indringende spel de stadia die de vrouw doormaakt, aan evenzoveel spelregisters die iedere keer weer verrassen” oordeelde NRC (*****). De actrice zelf vond de tekst erg herkenbaar. “Veel leek uit mijn eigen leven te zijn gegrepen. Het is niet alleen een liefdesverhaal maar vooral een wanhopige schreeuw om bestaansrecht.” Reprise.

• Ivo van Hove ontvangt Johannes Vermeer Prijs 

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Ivo van Hove, foto: Jan Versweyveld

  • Ingehouden Halina Reijn in mooie, droevige monoloog.

    - de Volkskrant
  • Halina Reijn is doorgaans een bijzonder extraverte actrice. In 'La voix humaine' speelt ze verrassend ingetogen. Het is of er een heel nieuwe kant van haar talent is opgebloeid

    - Trouw

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!