Jihad van liefde

Mohammed Azaay & Amsterdams Andalusisch Orkest

Blauwe Zaal
Toneel

"Een schitterende mengeling van diep rouwbeklag, opflakkerende woede en intense loutering" - de Volkskrant ****

‘Jihad van Liefde’ is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri – opgetekend door David Van Reybrouck – die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van deze man, die getroffen door het noodlot zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening, die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

nagesprek
Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty International een nagesprek ontwikkeld. Dit wordt geleid door iemand die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. Tijdens deze dialoog ga je met andere bezoekers in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aan bod komen. Dit is vrij toegankelijk en direct na afloop en duurt ongeveer 30 minuten. 

kijk naar het filmpje met theatermarkers George Tobal en Eran Ben-Michaël
• blijf op de hoogte via het facebookevenement

  • credits

    tekst en bewerking: Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij, regie: Eran Ben Michaël, spel: Mohammed Azaay, muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest, scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk , Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties, foto: Jesse Budel, www.jihadvanliefde.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.