0560-Internationaal Theater Amsterdam - Husbands and wives (Jan Versweyveld).jpg

Husbands and wives

Internationaal Theater Amsterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

“Prachtig theater over de kwetsbaarheid van de liefde en de pijnscheuten van het ouder worden.” (Trouw *****)

Onweerstaanbaar theater in een verbluffend decor en “beter dan de film” volgens de Groene Amsterdammer. Woody Allen schreef en regisseerde ‘Husbands and wives’ vlak voordat zijn relatie met Mia Farrow op de klippen liep. De film en het toneelstuk confronteren je met vragen die we ons allemaal wel eens stellen: Wanneer is een relatie voorbij? En hoe dan verder? Als Jack en Sally gaan scheiden, is dat voor hun vrienden Gabe en Judy zo’n schok dat ze gaan twijfelen aan hun eigen huwelijk. “Heerlijk om je eigen midlifecrisis te herkennen in andermans huwelijksproblemen en daar hartelijk om te kunnen lachen.” (De Telegraaf ****) Reprise.

inleiding
Een van de dramaturgen van ITA vertelt meer over het scenario en de film van Woody Allen, de ideeën en de toneelbewerking van de Australische regisseur Simon Stone en over het maakproces. Ben je benieuwd naar anekdotes van acteurs, backstageverhalen en inzichten over techniek en decor? Kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Simon Stone, vertaling: Rik van den Bos, met: Hélène Devos, Marieke Heebink, Ramsey Nasr, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Gaite Jansen, Robert de Hoog, foto: Jan Versweijveld, www.ita.nl

  • Heerlijk om je eigen midlifecrisis te herkennen in andermans huwelijksproblemen en daar hartelijk om te kunnen lachen.

    - De Telegraaf
  • Prachtig theater over de kwetsbaarheid van de liefde en de pijnscheuten van het ouder worden.

    - Trouw

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!