Het hout_©_Henri Verhoef_17.jpg

Het hout

Internationaal Theater Amsterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

Jeroen Brouwers schetst in ‘Het hout’ een Rooms klooster annex jongenspensionaat waarin een volkomen verziekte mannengemeenschap straffeloos haar gang kan gaan. Niet alleen worden de leerlingen door de kloosterlingen vernederd en gebrutaliseerd, ze worden ook seksueel misbruikt. De jonge broeder Bonaventura ziet zich voor een dilemma geplaatst. Verkiest hij de zwijgende medeplichtige te zijn die de slachtoffers zo goed als mogelijk helpt? Of besluit hij weg te gaan, waardoor hij ze aan hun lot overlaat?
Documentairemaker Michiel van Erp maakte met ‘Het hout’ zijn regiedebuut in de grote zaal en is daar prima in geslaagd. “Zo behoudt Het Hout ook op toneel knap het midden tussen huiveringwekkend en hoopvol. Tot de roerende slotscène, waarin de hoop uiteindelijk overwint.” (de Volkskrant ****)

credits
naar het boek van Jeroen Brouwers, bewerking: Jibbe Willems, regie: Michiel van Erp, met Khaldoun Alexander Elmecky, Fred Goessens, Aus Greidanus jr., Achraf Koutet, Maria Kraakman, Joep Paddenburg, Gijs Scholten van Aschat, Bart Slegers, Jip van den Dool, foto: Henri Verhoef, www.ita.nl

bij je bezoek

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!