Happiness_-_Dries_Verhoeven_©_Willem_Popelier_(6)_1_800_400_c1.jpg

Happiness

Dries Verhoeven

Plantsoen
SPRING in Autumn Toneel

Dries Verhoeven verkent de wereld van kunstmatig geluk dat zich in toenemende mate aandient in de vorm van drugs, pijnstillers en antidepressiva. Nu het gebruik van recreatieve drugs in het uitgaansleven mainstream lijkt te worden, en het stigma op antidepressiva begint te verdwijnen, verschuift ons idee van wat emoties zijn. In het plantsoen voor de schouwburg staat een kleine apotheek. Een humanoid – een menselijk uitziende robot – werkt er als apothekersassistente. Ze vertelt ons over de middelen waarmee we tegenwoordig onze mentale conditie kunnen bijstellen. Bewegen we richting een wereld waar we lyrisch zijn op afspraak, programmeerbaar in ons gevoel?

'Happiness' benadert het gebied waar mens en kunstmatigheid samenvallen, waar artificiële middelen ons helpen weer of meer mens te zijn, of dat menszijn juist voor even te verlaten.

NB Deze bijzondere installatie kan slechts door drie personen tegelijk bezocht worden. Doorlopende voorstelling, de toegang is gratis.

credits
concept: Dries Verhoeven, dramaturgie: Hella Godee, ontwerp en ontwikkeling: Chris Creatures Filmeffects & Nelissen decorbouw, foto: Willem Popelier

selectie Spring in Autumn

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!