Gas

Toneelgroep Jan Vos

Douwe Egbertszaal
Toneel

'Groots theater over nationale tragedie' kopte NRC Handelsblad en gaf vijf sterren. ‘Gas’ is een verhaal over zestig jaar gaswinning en de gevolgen daarvan voor drie generaties Groningers. Schrijver Tjeerd Bischoff verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft.  

talkshow 
Voorafgaand aan de voorstelling is er in de Hekmanfoyer een talkshow met bijzondere gasten. Wie? Dat weten we pas 3 weken van tevoren. De talkshow duurt van 18.00 tot 18.45 uur. De toegang is gratis maar er moet wel een kaartje voor gereserveerd worden, dat kan via de bestelknop 'inleiding'. 

credits
tekst: Tjeerd Bischoff, regie: Jeroen van den Berg, muziek: Jaap van Keulen, spel: Maarten Wansink, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Reinout Bussemaker, Dimme Treurniet e.a., foto: Daphne van de Velde, www.toneelgroepjanvos.nl

 

  • talkshow Gasterij de Toekomst 

    Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen gaan ze op zoek naar wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

    De presentatie is in handen van Arno van der Heijden. De gasten worden geïnterviewd door  journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk. Hoe verwerkte hij de geschiedenis in een aansprekend verhaal?  En welke opzienbarende informatie kon hij niet kwijt in zijn stuk? De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

    De talkshow duurt van 18.00 tot 18.45 uur. De toegang is gratis maar er moet wel een kaartje voor gereserveerd worden, dat kan via de bestelknop 'inleiding'

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!