0720-Theater Rotterdam - Eindspel (Annaleen Louwes & Vruchtvlees).jpg

Eindspel

Theater Rotterdam

Douwe Egbertszaal
Toneel

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen; dat kon Samuel Beckett als geen ander. ‘Eindspel’ speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Ze zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg, en dat is geestiger dan het lijkt. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt Beckett er een lichtvoetige tragedie van. Regisseur Erik Whien zet het meesterwerk met een geweldige cast op de planken.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

inleiding
Gilles Groot of Marieke Dijkwel vertelt over de voorliefde van Erik Whien voor het werk van Samuel Beckett en het repetitieproces in aanloop naar de voorstelling. Gilles is regieassistent bij deze voorstelling en presenteert in het voorjaar van 2020 zijn eigen voorstelling bij het productiehuis van Theater Rotterdam. Marieke is regisseur, theaterdocent en medewerker publiekseducatie bij het gezelschap. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: Samuel Beckett, regie: Erik Whien, spel: Hans Croiset, René van het Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn, foto: Annaleen Louwes & Vruchtvlees, www.theaterrotterdam.nl

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!