Dubbelbloed-SjoerdDerine (34) - kopie.jpg
Dubbelbloed-SjoerdDerine (62) - kopie.jpg
Dubbelbloed-SjoerdDerine (8) - kopie.jpg

Dubbelbloed#2 12+

Danstheater AYA

Blauwe Zaal
Dans

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander.

In de opvolger van het succesvolle ‘Dubbelbloed’ uit 2005 laat beatboxer, danser en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe het is om als Nederlandse Marokkaan om te gaan met hardnekkige vooroordelen. We zijn inmiddels vijftien jaar verder, maar clichés over afkomst zijn nooit de wereld uit. Artistiek leider Wies Bloemen wilde daarom een nieuwe versie maken met Abdelhadi Baaddi in de hoofdrol. Baaddi is geboren in Amsterdam als zoon van Marokkaanse ouders. In de loop van zijn jeugd kwamen plotseling de kort-door-de-bocht-oordelen over Marokkanen bij hem binnen. Een dikke huid helpt dan om te overleven. Baaddi’s sidekick Anne Suurendonk geeft al dansend en spelend tegengas en commentaar. ‘Dubbelbloed #2’ is een rijke en persoonlijke voorstelling met dans, muziek, beatbox en theater.

• maak kennis met de makers en de cast, kijk naar de making-of video

credits
concept & regie: Wies Bloemen, choreografie: Wies Bloemen, Anne Suurendonk, Abdelhadi Baaddi, dans, spel en muziek: Abdelhadi Baaddi en Anne Suurendonk, foto: Sjoerd Derine, vormgeving: Paulina Matusiak, www.aya.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.