2110-Noord Nederlands Toneel, KVS & Jr.cE.sA.r - Dear Winnie (Martijn Halie).jpg

Dear Winnie,

Noord Nederlands Toneel & KVS

Douwe Egbertszaal
Toneel

Kleine menselijke vertellingen verweven met een grote episode.

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je op voor een groter verhaal? Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens verbinden de levens van negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora met dat van Winnie Mandela. Zo worden kleine menselijke vertellingen verweven met een grote episode uit onze geschiedenis. Het Noord Nederlands Toneel en KVS slaan de handen ineen voor een wervelende en inspirerende voorstelling vol muziek, kracht, hoop en strijdvaardigheid. Dernière.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: Fikry El Azzouzi, regie: Junior Mthombeni, muziek: Cesar Janssens, cast: Tutu Puoane, Jade Wheeler, Gloria Boateng, Mahina, Alesandra Seutin, Ntjam Rosie e.a., foto: Martijn Halie, www.nnt.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!