De vrouw die de honden eten gaf

Het Zuidelijk Toneel

Blauwe Zaal
Toneel

“Als ik opnieuw kon beginnen, zou ik alles hetzelde doen, denk ik”

Één van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. 

true crime op het toneel
De roman ‘De vrouw die de honden eten gaf’ zette België in 2014 op stelten. Kristien Hemmerechts, probeert zich in Martin te verplaatsen op basis van feitelijke getuigenissen en documenten. Een karakterschets van een apathische vrouw. Zij die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux. 
Actrice Marie-Louise Stheins, was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wilde de tekst op het podium brengen. In Julie Van den Berghe vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Een true crime op het toneel; met schokkende details uit Martin’s verleden en haar relatie tot ‘het beest van België’. Kippenvel gegarandeerd.

credits:
regie en tekstbewerking: Julie Van den Berghe,  spel en tekstbewerking: Marie-Louise Stheins, figurant/dans: Indy Struik, geluidsontwerp & muziek: Kwinten Mordijck, naar het boek van: Kristien Hemmerechts, foto: Bart Grietens, www.hzt.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.