De Verleiders Female

Susan Visser, Jelka van Houten e.a.

Douwe Egbertszaal
Nationaal Theaterweekend Toneel

"Snelle scènes, gevatte teksten en interessant feitenmateriaal" - Theaterkrant

Het woord is aan de vrouwen: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van DE VERLEIDERS om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet. Dit alles volgens het VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen.

nagesprek
Suizen je oren en loopt je hart over van emotie? Ben je verrast? Kies je voor vrede of ben je strijdvaardig? Een kwartier na afloop van de voorstelling is er een (gratis) nagesprek in de Hekmanfoyer met de actrices en een gastspreker van vrouwennetwerk 'WOMEN Inc.' Fleur Kronenberg (lid van het Club Nu -programmapanel), leidt dit gesprek. Aanmelden is niet nodig.   

  • credits

    regie: Tom de Ket, met: Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame (neemt de rol van Eva Marie de Waal over), foto: Raymond van Olphen, www.bostheaterproducties.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!