De tolk van Java

Benja Bruining, Marie Louise Stheins e.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

Ontroerend verhaal over de trauma’s van ons koloniale verleden.

Producent Hummelinck Stuurman sluit zijn vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met ‘De tolk van Java’. Dit autobiografische verhaal van Alfred Birney belicht een tot nu toe onderbelicht perspectief: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Het gezin van Alan wordt beheerst door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk? ‘De tolk van Java’ is een spannende, ontroerende en bij vlagen humoristische voorstelling over de gevolgen van onze koloniale geschiedenis.

inleiding
De inleiding gaat in op het Indisch verleden, de schrijver Alfred Birney en het maakproces van de voorstelling. Inleider Denise Aznam studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU en speelde bij Mighty Society, De Toneelmakerij en bij Maas. Zij werd bekend door haar rol als Kim in de televisieserie 'Celblok H' en de hoofdrol van Nanny Farah in de NPO Zapp-serie 'Ninja Nanny'. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
naar de roman van Alfred Birney, bewerking: Ignace Cornelissen, regie: Olivier Diepenhorst, spel: Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley en Denise Aznam, foto: Annemieke van der Togt, www.toptheater.nl

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!