0930-HNTjong - De Gebroeders Leeuwenhart (Marijke de Gruyter) - kopie.jpg

De Gebroeders Leeuwenhart 8+

HNTjong

Blauwe Zaal
Toneel

HNTjong presenteert een nieuwe theaterversie van Astrid Lindgrens avontuurlijke en ontroerende jeugdroman ‘De gebroeders Leeuwenhart’. Het verhaal gaat over Jonathan en zijn jongere broer Kruimel. Ze zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ongeneeslijk ziek is, maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Als de gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Casper Vandeputte, tekst: Marie Lalander, Mats Huddén en Casper Vandeputte, spel: Werner Kolf, Teun Luijkx e.a., foto: Marijke de Gruyter, www.hnt.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!