De Gebroeders Leeuwenhart_HNTjong_Fotograaf Bowie Verschuuren_2 van 7.jpg
De Gebroeders Leeuwenhart_HNTjong_Fotograaf Bowie Verschuuren_1 van 7.jpg
De Gebroeders Leeuwenhart_HNTjong_Fotograaf Bowie Verschuuren_6 van 7.jpg

De Gebroeders Leeuwenhart 8+

HNTjong

Blauwe Zaal
Toneel

"De bewerking is geslaagd, omdat het kinderspel centraal staat." - de Volkskrant ****

HNTjong presenteert een nieuwe theaterversie van Astrid Lindgrens avontuurlijke en ontroerende jeugdroman ‘De gebroeders Leeuwenhart’. Het verhaal gaat over Jonathan en zijn jongere broer Kruimel. Ze zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ongeneeslijk ziek is, maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Als de gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar.

kindercollege
Tess Grevink (theaterdocent bij Het Nationale Theater) onderzoekt de volgende vragen: waar ben je als je dood bent? Kan je maar één keer in je leven doodgaan? Is doodgaan eigenlijk hetzelfde als niet meer bestaan? In dit kindercollege voor jong en oud gaan we proberen een antwoord te vinden hierop. Het is in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
regie: Casper Vandeputte, tekst: Marie Lalander, Mats Huddén en Casper Vandeputte, spel: Werner Kolf, Teun Luijkx e.a., foto: Bowie Verschuuren, www.hnt.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!