3310-Toneelgroep Het Volk - De bezoeking (Jan Heijer) 1.jpg

De bezoeking

Het Volk

Blauwe Zaal
Toneel

"Die gretigheid en de eigenzinnigheid van de mannen (...) maakt hen ook na zeker vijfduizend gespeelde voorstellingen nog steeds uniek." - Theaterkrant

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi.

zingend naar het einde
In ‘De Bezoeking’ graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van ‘La Traviata’ dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen.

credits
met Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver, foto: Jan Heijer, www.toneelgroephetvolk.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.