De aanslag

Victor Low, Peter Bolhuis e.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters. Het grootste deel van het team dat in 2011 zorgde voor een sterrenregen in de pers, is er nu ook weer bij: acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer. 

Het verhaal van de twaalfjarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van 1945 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Deze gebeurtenis en de consequenties ervan blijven de rest van zijn leven aan Anton knagen. “Glorieuze en louterende toneelbewerking.” (Trouw in 2011) “Met respect en liefde gemaakt.” (De Telegraaf in 2011)

inleiding
Regisseur Ursul vertelt over het maakproces van de voorstelling en hoe het is om 'De aanslag' opnieuw naar het theater te brengen, na negen jaar. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: gebaseerd op de roman 'De aanslag' van Harry Mulisch uitgegeven door De Bezige Bij, regie: Ursul de Geer, bewerking: Léon van der Sanden, spel: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk, foto: Truus van Gog & Geert Gratama, www.bostheaterproducties.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.