De aanslag

Victor Low, Peter Bolhuis e.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters. Het grootste deel van het team dat in 2011 zorgde voor een sterrenregen in de pers, is er nu ook weer bij: acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer.

Tijdens de hongerwinter van 1945 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de twaalfjarige Anton Steenwijk. Deze gebeurtenis en de consequenties ervan blijven de rest van zijn leven aan Anton knagen. “Glorieuze en louterende toneelbewerking.” (Trouw in 2011) “Met respect en liefde gemaakt.” (De Telegraaf in 2011)

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
bewerking: Léon van der Sanden, spel: Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk, foto: Truus van Gog & Geert Gratama, www.bostheaterproducties.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!