Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Douwe Egbertszaal
Toneel

“Een liefdesstrijd om helemaal in op te gaan”, zegt Tjitske Reidinga over ‘Dangerous Liaisons’, een stuk dat alles in zich heeft om een grote toneelhit te worden. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. In de geestige, rauwe en eigentijdse bewerking van Marcel Otten spelen de acteurs dubbelrollen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Een zinderende theateravond vol verleiding, manipulatie en strijd tussen de seksen.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

credits
tekst: Marcel Otten, naar Christopher Hampton, Pierre Choderlos de Laclos en Heiner Müller, regie: Nina Spijkers, met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle e.a., foto: Hans van Brakel & Studio Room, www.bostheaterproducties.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!