Cathedral

Scapino Ballet Rotterdam

Douwe Egbertszaal
Nationaal Theaterweekend Dans

"Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt" - de Volkskrant ****

Marcos Morau, de rijzende ster in de Europese theaterwereld, laat zich voor ‘Cathedral’ inspireren door de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, ‘Pablo’, trok volle zalen. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept ‘Cathedral’ gevoelens op over de essentie van het bestaan. Morau plaatst de dansers in een imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus reserveren wordt aanbevolen.

credits
choreografie: Marcos Morau, muziek: Arvo Pärt, m.m.v. Sinfonia Rotterdam, foto: Hans Gerritsen, www.scapinoballet.nl

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!