Cathedral

Scapino Ballet Rotterdam

Douwe Egbertszaal
Nationaal Theaterweekend Dans

"Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt" - de Volkskrant ****

Marcos Morau, de rijzende ster in de Europese theaterwereld, laat zich voor ‘Cathedral’ inspireren door de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, ‘Pablo’, trok volle zalen. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept ‘Cathedral’ gevoelens op over de essentie van het bestaan. Morau plaatst de dansers in een imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp.

inleiding
De achtergrond van 'Cathedral' wordt uitgelegd. De inleider vertelt over de choreograaf Marcos Morau, zijn inspiratie, specifieke bewegingsstijl én over de waardevolle samenwerking met Sinfonia Rotterdam. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. Kom naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus reserveren wordt aanbevolen.

credits
choreografie: Marcos Morau, muziek: Arvo Pärt, m.m.v. Sinfonia Rotterdam, foto: Hans Gerritsen, www.scapinoballet.nl

Tips

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!