boris brexit rob de wijk haagsch college nieuwspoort.jpg

Boris' Brexit

Arend Jan Boekestijn

Blauwe Zaal
Theatercollege

Zet Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk op het spel?

Order, order! In het Verenigd Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Geen man verdeelt de Britten meer dan Boris Johnson. Wie gaat er schuil achter hét gezicht van de Brexit-campagne. Is hij een politieke clown? Of toch een nieuwe Winston Churchill? Zien we een brokkenpiloot aan het werk? Of een zorgvuldige gemaakt imago van een keiharde machtspoliticus? In 'Boris’ Brexit' vertelt Arend Jan Boekestijn het verhaal van Johnsons lange weg naar Number 10. Met behulp van inzichtelijk beeldmateriaal geeft hij een scherpe analyse van Boris’ strategie. Regelt deze unieke politicus een unieke Brexit voor zijn land? Of gooien de verkiezingen van 12 december roet in het eten en is Johnson voor Kerst zijn felbegeerde positie alweer kwijt? 
Voor het laatste verkiezingsnieuws Skypen we met NOS-correspondent Tim de Wit. En Boekestijn kijkt vooruit: Kan BoJo het verdeelde land –inclusief de Schotten– verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk? 

sprekers
Arend Jan Boekestijn is historicus, verbonden aan de Universiteit Utrecht. 
Moderator is Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.
Tim de Wit is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Arend Jan maakt hij Brexit: De Podcast voor NPO Radio 1.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

Het theatercollege 'Boris’ Brexit' is een programma van het Haagsch College. 

meer theatercolleges
Dit seizoen presenteren wij negen theatercolleges. Met onder anderen: journalist en antropoloog Joris Luyendijk, schaatser Erben Wennemars en psycholoog Thijs Launspach.

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!