BEETHOVEN IN SILENCE ESTHER APITULEY©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-9.jpg
BEETHOVEN IN SILENCE ESTHER APITULEY©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-25.jpg
BEETHOVEN IN SILENCE ESTHER APITULEY©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-55.jpg

‘Beethoven Lost in Silence’ is een visueel theaterconcert voor én door horenden, slechthorenden en doven. De voorstelling is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij zijn meest gewaardeerde stukken componeerde.

Vier topmusici, een horende en een dove acteur/danser worstelen met de vraag wat het betekent als je je gehoor kwijtraakt. Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen? De performers doen een poging om in de huid te kruipen van Beethoven, zijn radicale vernieuwing in de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters, gelieven en het burgerlijke Weense leven. Met schurende teksten van Ko van den Bosch en ongewone composities van Reza Namavar.

• blijf op de hoogte via het facbookevenement

  • credits

    regie Saskia Mees, componist Beethoven, Reza Namavar en Michiel Mensingh, tekst Ko van den Bosch , artistiek leider/altviool Esther Apituley , acteur/danser Milan Sekeris , doof acteur/danser Ali Shafiee , pianist/acteur Victor Lange , violist Paul Madeiros , cello Jan Willem Troost , choreograaf Pim Veulings, foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2 , www.estherapituley.com

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.