Amadeus

Theateralliantie i.s.m. Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Muziektheater

"Het acteerwerk is virtuoos en de satire op de nuffige culturele elite is raak." - de Volkskrant ****

‘Amadeus’ is een muzikaal theaterspektakel over misschien wel de grootste componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong, onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Regisseur Theu Boermans maakt er een muzikaal drama van met Mark Rietman in de hoofdrol, de sopraan Lucie Chartin, 30 koorleden en een live orkest.

inleiding
Hoe is de voorstelling tot stand gekomen? Wat waren de inspiratiebronnen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Vind je het leuk om dit soort vragen beantwoord te krijgen, kom dan naar de inleiding in de Hekmanfoyer. Daar is beperkt plaats, dus bestel van tevoren een kaartje (à € 2).

• kostuum-ontwerper Mattijs van Bergen vertelt over zijn visie op de kostuums
• blijf op de hoogte via het facebookevenement
luister naar Opium op NPO Radio 4 waar Sander Plukaard vertelt over zijn rol als Amadeus
• bekijk meer video's

credits
regie: Theu Boermans, tekst: Peter Shaffer, met: Met Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht e.a., scènefoto's: Joris van Bennekom, www.hnt.nl

 

goed om te weten

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!