Twools

Scapino Ballet Rotterdam

Douwe Egbertszaal
Dans

'TWOOLS' is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl naar de andere. Bij 'TWOOLS' gaat het om originaliteit, veelzijdigheid en virtuositeit. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.

zes werelden 
De wereld slaat op hol in 'It’s gonna rain' van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag. 'Shin a Lam' van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal van een waargebeurd drama in de sportwereld. In het mooi gestileerde 'While the leaves are blowing' van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over? In 'Norai' van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp. Het universum van 'The Swimmer' van Ed Wubbe is een en al liefde. Van Wubbe is ook de solo Vesoul te zien (uit Le Chat Noir) op het gelijknamige lied van Jacques Brel. Joeri Alexander Dubbe creëert in 'Ladder 84' een fantasiewereld als in een sciencefictionfilm

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

www.scapinoballet.nl

  • language no problem - read more

    ‘TWOOLS’ is a fast moving performance in which short dance pieces by leading choreographers and upcoming talent alternate in high frequency. This surplus of ballet by Scapino creates an exciting and colorful sample card of modern ballet. With such variety in choreographers and styles this performance is a feast for both seasoned dance lovers and beginning enthusiasts. Choreographer and artistic director Ed Wubbe invited six great national and international talents. Like Joeri Dubbe and Spanish choreographer Marcos Morau, who was responsible for sold out performances of 'Pablo' last year.

    www.scapinoballet.nl

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!