2800-Het Nationale Theater - The Hairy Ape Show (Sarah Carlier) 2.jpg

De wereld volgens John

Het Nationale Theater

Douwe Egbertszaal
Toneel

'De Wereld volgens John' is een opgefokt verhaal over mannenvriendschap. Maar ook een oergeestige aanklacht van de ‘normale Nederlander’ die zich in toenemende mate stoort aan de mensen die zijn ‘gave land’ te grabbel gooien: graaiende bazen, klagende nieuwkomers en vrouwen die hun natuurlijke plek niet kennen. Net als bij 'The Nation' gaat Eric de Vroedt weer op onderzoek in Den Haag. Dit keer verruilt hij de Schilderswijk voor Duindorp.

voorheen The Hairy Ape Show
Eric de Vroedt besloot tijdens de bewerking van 'The Hairy Ape Show' om de voorstelling om te vormen tot een zelfstandige spin-off van zijn succesvolle theaterproject 'The Nation'. Met de nieuwe titel: 'De wereld volgens John', waarbij John staat voor het (im)populaire personage John Lanschot uit The Nation (gespeeld door Bram Coopmans). Alle eerder aangekondigde elementen uit 'The Hairy Ape Show' blijven intact. Het wordt nog steeds een voorstelling met veel muziek, losjes gebaseerd op 'The Hairy Ape' van Eugene O’Neill. In deze videoboodschap legt Eric de Vroedt het uit.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
tekst: Joeri Vos en Eric de Vroedt, regie: Eric de Vroedt, spel: Mourad Baaiz, Bram Coopmans, Sallie Harmsen, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Betty Schuurman en Joris Smit, foto: Sarah Carlier, www.hnt.nl

 

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!