Loco!.jpg
Tappin-it collective e
Tappin-it collective e
schiavone 3.jpg
Schiavone e
Schiavone e

The future is now III

Talent van het moment

Hele gebouw
Club NU Muziektheater Dans Toneel

In en rond de theaterzalen van de schouwburg spelen veelbelovende jonge makers korte voorstellingen. Stel je voor: cabaret op het balkon, toneel in de artiestenfoyer en dans in de laad-en-losruimte. Combineer een exclusief kijkje achter de schermen met het festivalgevoel en je bent weer up to date over de makers van de toekomst. Tot slot wagen we nog een dansje op de klanken van jong muzikaal talent. Laat je verrassen tijdens de diverse derde editie!

programma
• Explosieve tapdans: Tappin-it collective – LOCO! 
• Spoken word/muziek: Schiavone 
• Muziektheater met een persoonlijk verhaal: Nick Garcia - Troubadour
• Verhalende kleinkunstliedjes: Vera Bon – huilen
Wil je meer informatie over de acts? Kijk hieronder.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

foto: Dorien Hein, Isabelle Renate la Poutré

 

 • Tappin-it collective – LOCO!

  Een explosieve dansvoorstelling over nauwelijks beheersbare neuroses en complete waanzin. Vier energieke tapdansers dansen in onaangepaste ritmes. Zij gaan op een zoektocht langs de vele definities van gekte en de absurditeit van alledaagse rituelen. Het is een combinatie van tap, percussie en bewegingstheater.

  Tappin-it collective is een dansgezelschap uit Amsterdam met ritmische tap als belangrijkste discipline. Zij maakten eerder de ritmische voorstellingen ‘Nostalgia!’ en ‘Frankie wants to play’.   

  credits
  dansers: Doortje Peters, Jordan Shevell, Robin Lie en Marnix Lenselink

 • Schiavone

  Schiavone is 21 jaar oud en schrijft gedichten, verhalen, columns en songteksten over haar beleving van de wereld. Hoe ga je om met liefdesverdriet of het verlies van een dierbare? Wie ben je eigenlijk? Zij geeft hier antwoord op en brengt haar eerste boek uit: ‘Voor als je stuk bent’. Zij neemt je graag mee door persoonlijke teksten en het gebruik van muziek en zang.

  credits
  Schiavone Simson, www.schiavone.nl  

 • Nick Garcia – Troubadour

  Een muzikale voorstelling over het verliezen van ons kind zijn, een zoektocht naar een thuis. Nick Renzo Garcia is derdejaars acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij zoekt in een intieme voorstelling antwoord op de vraag waar de man stopt kind te zijn.

  Nick heeft zijn jeugd onderzocht en krijgt muzikale begeleiding van Quirine Racké & Helena Muskens. De voorstelling gaat over opgroeien, verhuizen, een Antilliaanse vader en een Franse moeder.

  Vliegen naar waarheen?

  Vallen op welke grond?

  En hoe weer op te stijgen?

  Uit te vliegen.

 • Vera Bon – huilen

  Vera (1995) studeerde in 2018 af aan de opleiding Muziektheater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Zij speelt nu met haar band de show ‘huilen’: een concert van melancholische luisterliedjes en muzikale chaos. Zij vertelt op een poëtische en kleinkunst-achtige wijze over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan, maar over mensen.

  credits
  zang, piano, gitaar: Vera Bon, accordeon: Dirk Overbeek, elektrisch viool: Jurgen Houwers, bas: Jop Albronda, drums: Leon Senger, foto: Isabelle Renate la Poutré, www.verabon.nl

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!