The future is now II

Talent van het moment

Hele gebouw
Toneel

In en rond de theaterzalen van de schouwburg spelen veelbelovende jonge makers korte voorstellingen. Stel je voor: cabaret op het balkon, toneel in de artiestenfoyer en dans in de laad-en-losruimte. Combineer een exclusief kijkje achter de schermen met het festivalgevoel en je bent weer up to date over de makers van de toekomst. Tot slot wagen we nog een dansje op de klanken van jong muzikaal talent.

programma
Bewegende Ruimte van TB RUUT powered by de Veenfabriek en OT Rotterdam
• Vogelvlucht van Ramon Chatrer
• Drums - Een zoektocht naar mijn vader van Barbara Willemsen
• Muziek - Julie Huard

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
beeld: Copyright Superformosa Photography (Ramon), Tom Sebus (Bewegende Ruimte), SSBU (Julie Huard)

 

 • TB RUUT - Bewegende Ruimte

  Bewegende Ruimte is een muzikale installatie-performance waarin het publiek getuige is van het ontstaan van een machine. Deze houtje-touwtje machine is enkel gemaakt van restmateriaal, afval en afgedankte spullen.

  Hoe maakt deze machine inzichtelijk wat de gevolgen zijn van je eigen handelingen en bewegingen? Een reactie op alle onbegrijpelijke machines waar we heden ten dage door worden omringd. In deze tot de verbeelding sprekende machine worden afgedankte spullen nieuw leven ingeblazen. TB RUUT schept een poëtische wereld waarin door samen te werken onmogelijke dingen mogelijk worden.

  credits
  concept, bouw, spel: Ruta van Hoof, bouw, vormgeving, techniek: Henry van Hoof, Ruben Arents e.a., in samenwerking met: Isil Vos, Paul Koek, Joeri Vos, Gerrit Timmers en Mirjam Koen, www.stichtingruut.nl 

 • Ramon Chatrer - Vogelvlucht

  Met een combinatie van manische personages en rauwe kleinkunst zingt en schreeuwt Ramon Chatrer over de onrust die schuil gaat achter zijn charmante voorkomen. Voorbij die beheerste façade zitten een disfunctionele thuissituatie, lusten, driften en verlangens die zich een weg naar buiten vechten. Wat zijn de gevolgen als we dat allemaal uiten? Zijn wij goed als we onze kwade kant verhullen? Met sterke liedteksten en zang vanuit zijn tenen! Ramon studeert op 23 juni af aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch.

  Met dank aan Pieter Bouwman en Titus Tiel Groenestege.

 • Barbara Willemsen - Drums, een zoektocht naar mijn vader

  Barbara Willemsen vertelt in een intieme setting over haar zoektocht naar haar Nigeriaanse vader die in Amerika een beroemd percussionist blijkt te zijn. Hij speelde onder andere met Stevie Wonder, Osibisa band, Fela Kuti en de Rolling Stones.

  tekst en spel: Barbara Willemsen, met dank aan Mirjam Koen en het OT Rotterdam

 • Julie Huard - Muziek

  Gewapend met een warme alt, een goed humeur en een sympathieke gitarist doet Julie Huard waar ze goed in is: zingen. In het Frans. Voor jou, tegen jou, met jou. Ze is tweetalig en heeft het vak geleerd van haar vader, die zelf een Franse chansonnier was. Haar chansons zijn oud, recent, geleend en van eigen hand, maar ze voelen allemaal even fris. Dat kan ze nu eenmaal niet helpen.

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!