In en rond de theaterzalen van de schouwburg spelen veelbelovende jonge makers korte voorstellingen. Combineer een exclusief kijkje achter de schermen met het festivalgevoel en je bent weer up-to-date over de makers van de toekomst. Het is een tegendraads, ruw, actueel, oprecht en rebels minifestival. De namen zijn bekend: een programma met urban dance (Cheroney Pelupessy), locatiemuziektheater (Buro Nieuw Perspectief) en cabaret (Vlamousse). Sluit de avond af op de dromerige songs van band Foss.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

foto: Dorien Hein

 • Foyer | Buro Nieuw Perspectief

  Drie grote kroonluchters
  Een bewegende spiegel
  Acht bustes op de overloop
  In de lucht een pegasus van brons
  Ronde tafels op ronde poten
  Zwart tapijt op zwarte tegels
  en wit tapijt op de deuren naar de zaal

  Rosanne en Hans zijn gefascineerd door de vraag: Wat kan alleen hier? Met dansers en muzikanten laten ze met Buro Nieuw Perspectief horen wat je niet direct hoort en zien wat je op het eerste gezicht niet meteen ziet. Een nieuw perspectief op de foyer. De première van een 3D-compositie speciaal voor deze plek.

  • de voorstelling wordt gespeeld in de Zocherfoyer

  credits
  regie en choreografie: Rosanne Geerdes, componist: Hans Vermunt, muziek: Hans Vermunt, Rogier Hornman, Tessa van Genderen, Pim ten Have, Panagiotis Kapatanakis, dans: Tijmen Teunissen, Lot van Oeffelt, Tomy Huijbregts en Anastasia Kostner

   

 • Saampies | Vlamousse

  "Voor we verder kunnen moeten we eerst even de olijfkleurige olifant in de kamer benoemen…"

  'Vlamousse' benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt en verhalen moeten worden gehoord. Van williewalm tot kinderarbeid, geen onderwerp te pijnlijk of het wordt behandeld. Al dan niet met een alles verterend ongemak tot gevolg. Schrijnend eerlijk, zichzelf binnen schot houdend en misplaatst moraliserend worstelen ze zich door de thema’s van de tijd. Voor we verder komen moet er gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies door.

  credits
  regie: Hanneke Braam, met: Brigitte van Bakel en Maya van As, foto: Daantje Bons

 • Samsara | Cheroney Pelupessy

  Samsara of Saṃsāra: (Sanskriet en Pali: in cirkels ronddraaien), is in het boeddhisme en hindoeïsme de cyclus van dood en wedergeboorte, zonder begin en schijnbaar zonder eind. 

  'Samsara'* is een dansvoorstelling over onbesproken confrontaties uitgevoerd door drie danseressen van Aziatische afkomst. Het verhaal neemt je mee in een ander perspectief van de cultuur, waar een goed imago in verband staat met het bewust achterhouden van confrontaties, taboes en gevoelens. Wanneer je opgroeit met deze normen en waarden kan het op latere leeftijd moeilijk zijn om je te uiten. Positiviteit wordt altijd getoond, negativiteit verschuilt zich achter een gigantisch masker.

  Oorzaak en gevolg,
  Voelen, denken, weten,
  Zoeken, zien, vinden
  Zijn of is, is of zijn
  gaan of blijven, blijven of gaan.

  Een gevecht tussen normen en waarden, cultuurverschillen en maatschappelijke standaarden. Een circulair pad waarin je blijft ronddraaien: waarin je voelt dat je jezelf verliest en je toch verzet tegen wat is.

  *'Samsara' is nog in ontwikkeling. Tijdens het The Future Is Now Festival | wordt een preview (30 min) van de voorstelling getoond.

  credits
  regie en choreografie: Cheroney Pelupessy, dans: Melisa Diktas, Tosca Knauf, Cheroney Pelupessy, muziek: Rose Sarpong, muziekproducent: Lucinda Wessels

 • Foss

  Als duo werkte Foss aan hun gelijknamige debuut EP, welke op de 21e van december gereleased is. Tijdens een trip door IJsland ontstonden de ideeën voor de songs. Eenmaal terug in Nederland zijn deze opgenomen en geproduceerd door Roy van Rosendaal in zijn Studio Ruisendaal, gevestigd in Kytopia. 

  Gedurende het proces is Foss uitgegroeid tot vijfkoppige formatie. De weelderige gitaarlijn en synthesizers in overvloed, komen samen in dromerige indie synthpop songs. De catchy hooks en vloeiende zanglijnen doen o.a. denken aan The XX, Beach House & Little Dragon.

  credits
  foto: Melanie Marsman, www.wearefoss.com

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!