20180620 OpusOne BOMC-NvG-24.jpg
20180620 OpusOne BOMC-NvG-65.jpg
20180620 OpusOne BOMC-NvG-118.jpg

The bridges of Madison County

OpusOne

Douwe Egbertszaal
Musical

"Stijlvol en vindingrijk geënsceneerd"- NRC ****

De met vier en vijf sterren ontvangen musical ‘The Bridges of Madison County’ vertelt over de hevige romance tussen de Italiaanse Francesca en de rondreizende fotograaf Robert. Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Als ze bij toeval Robert tegen het lijf loopt, komt ze voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor de man van haar dromen of voor haar gezin? De musical, vol zwierige Italiaanse volksmuziek en Amerikaanse country, is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep.

• blijf op de hoogte via het facebookevenement

credits
script: Marsha Norman, naar de roman van Robert James Waller, vertaling en regie: Koen van Dijk, muziek en liedteksten: Jason Robert Brown, muzikale leiding: Marco Braam, choreografie: Chiara Re, met: Lone van Roosendaal, René van Kooten, Annick Boer, Ad Knippels e.a., foto: Bob Bronshoff, www.bridgesmusical.nl

 • Een mooi liefdesverhaal dat ontroert - lees het interview

  De musical The Bridges of Madison County gaat het land in. In 2017 kreeg de musical, die toen in het Amsterdamse Zonnehuis stond, lovende kritieken. Een jaar later was er een reprise in het DeLaMar Theater. En nu kan de rest van Nederland drie maanden van deze voorstelling genieten.

  Hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal zijn allebei enorm blij met deze derde reprise. "In het Zonnehuis kwamen veel theaterdirecteuren kijken en die waren al heel enthousiast. Maar het duurt dan wel even voor een productie een tour wordt", zegt Van Kooten. Lone vult aan: "Ik hoopte wel op een tournee maar in het huidige theaterlandschap weet je het nooit. Er worden toch vaak voorstellingen gecanceld. Ik kijk ook stiekem wel op de zaalplattegronden van theaters en zie dat Bridges nu al goed loopt."

  Dat het publiek de voorstelling omarmt is volgens Roosendaal en Van Kooten zeer terecht. De twee acteurs zijn het er unaniem over eens dat Bridges of Madison County prachtig is. Het verhaal gaat over een getrouwde vrouw met kinderen. Het huwelijk is niet slecht maar de spanning is er ook wel een beetje uit. Als ze dan een vrijgevochten fotograaf ontmoet, staat alles op zijn kop. Gaat ze kiezen voor deze over de top liefde of voor haar gezin?

  "Het is een puur liefdesverhaal. Absoluut niet bouquetreeks-achtig. Ik vind ook zo mooi dat er geen oordeel wordt geveld over de keuzes van de hoofdpersonen", zegt Van Kooten. Dat de voorstelling bij mensen veel losmaakt is wel duidelijk. "Je ziet mensen in tranen de zaal uitkomen", zegt Lone. "Zelf herken ik dat ook wel. Ik had het heel druk, werkte hard, werd gek van de puberteit van mijn kinderen en over mijn relatie dacht ik 'is dit het nou'. Ik dacht 'ik ga lekker op mezelf'. De pijn en verdriet die ik mijn man en kinderen zou aandoen, kon ik niet verdragen. Ik ben blij dat ik op tijd het licht heb gezien. Ik weet nu ook niet meer wat me bezielde. Ik denk gewoon een midlife crisis." "Duidelijk is dat het publiek dergelijke situaties bij henzelf of bij anderen herkennen", vult René aan. "Ik ben er niet naar op zoek om mensen te emotioneren maar ik heb het sinds Les Miserables niet meer meegemaakt."

  René past de folkmuziek als een jas. De vrouwenpartij daarentegen is licht Italiaanse opera. "Ik moet er wel voor werken want het is best pittig en ik ben ook weer op zangles", vertelt Lone. Voor René komt de tournee van 'Bridges' na een drukke tournee van Evita waarbij hij ook privé het nodige voor zijn kiezen kreeg toen zijn vrouw ziek werd en hun dochtertje Sophia veel te vroeg werd geboren. "Bij iedere andere productie had ik me teruggetrokken maar 'Bridges' speel ik graag op mijn tandvlees door." Lone lacht: "Gelukkig maar want ik word elke avond weer verliefd op jou."

goed om te weten:

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht!